Winst bij leider Hasselt!

Het was koud vanavond in het Stedelijk Sportstadion, verdomd koud, en in de warme woonkamer waren Frankrijk-Engeland of de livestream van Sporting Hasselt – Bocholt VV op Hbvl.be comfortabeler alternatieven, en dus kunnen we niet anders dan veel respect hebben voor de (weinige) fans die zich richting Hasselt hadden begeven voor de wedstrijd van vanavond. Gelukkig maar, ze zullen het zich niet hebben beklaagd.

De eerste helft van de Limburgse derby was evenwichtig. Op het halfuur kreeg Sporting de kans om op voorsprong te komen, maar Stijn Wertelaers redde de meubelen op penalty. Hebben we hier al vaak genoeg benadrukt dat we elke week opnieuw kunnen rekenen op een ijzersterke doelman? Het zou een keerpunt blijken. Nog voor de rust misten Jordy Mathei en Siebe Paesen twee prima kansen.

Ook na de rust was het aan ons. Een Hasseltse overtreding werd bestraft met penalty en een rode kaart. Een kolfje naar de hand van Romero Regales, die zijn ploeg zonder verpinken op voorsprong knalde (0-1). Even later strafte de thuisploeg bijna een slipper in de verdediging af, maar vanaf dan was het al Bocholt wat de klok sloeg. Andrea Cascio devieerde een corner in doel (0-2) en Siebe Paesen lobde alleen voor de keeper net niet in doel. Topschutter Jordy Mathei trof raak in de 67ste minuut (0-3). En er kwamen nog kansen, natuurlijk omdat Hasselt nu risico’s moest nemen, maar Rune Doms (alleen voor de keeper), Jordy Mathei (twijfelachtig buitenspel), Romero Regales en Yannick Vandersmissen verzuimden de score hoger te laten oplopen. De scheidsrechter besloot een ijskoude avond zonder extra time, en onze jongens mochten feestend de nacht in: 0-3 bij leider Sporting Hasselt, voorwaar geen flauw resultaat!

6 op 6, is dan nu alles rozengeur en maneschijn? Het doet alleszins heel erg deugd. Volgende week komt Beerschot U23 op bezoek, laten we daar onze kerstvakantie nog verdienen. Dikke proficiat Bocholt VV!