WINST IN VOSSELAAR!

Alle teams in de top van het klassement wonnen dit weekend hun wedstrijd, en dus kon Bocholt VV niet achter blijven. En ja, het is gelukt, maar het is ons ook vanmiddag weer niet op een presenteerblaadje aangeboden. Een zwaar veld, een tegenstander met de gemiddelde lengte van een basketbalteam en niet bepaald veel meeval: onze jongens beleefden een zware namiddag in Vosselaar. Dat ze omstreeks half vijf desondanks met de drie punten op zak huiswaarts mochten, mag gerust een stevige opsteker worden genoemd.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen, want na amper vijf minuten keken we al tegen een achterstand aan (1-0). De intenties van de thuisploeg werden meteen ook duidelijk: beton gieten en de voorsprong verdedigen. KBVV probeerde een voetballend antwoord te brengen en creëerde kansen, maar helaas, de kansen afwerken bleek een probleem. De blauw-witte muur bleek moeilijk te slopen, en dus gingen we de rust in met nog maar eens een achterstand.

Onze coach Mirko Licata hamerde het tijdens de rust nog eens flink in de Bocholter kopjes: blijven voetballen jongens, we spelen ze vandaag helemaal kapot, en zo bleef het eenrichtingsvoetbal ook na de rust duren. De Vosselaarse doelman speelde echter de wedstrijd van zijn leven, en op het uur stond de 1-0 nog steeds op het bord. Dat het niet kon blijven duren, voelde elke aanwezige aan, en het was prijsschutter Christophe Bertjens die de ban wist te breken: 1-1, alles was plots weer mogelijk. De Bocholter aanvalsgolven bleven komen, en toen Danton Maes – knappe wedstrijd speelde die jongen – voor 1-2 zorgde, was dat niet minder dan oververdiend. Vosselaar schoot nog wel wakker en verliet noodgedwongen de egelstelling, maar anderzijds lieten invallers Gillian Vaesen en Seppe Janssen nog na de score verder uit te diepen.

1-2 winst bij het altijd lastige Vosselaar, het is verdorie een sterk resultaat. En volgende week dan? Wel, volgende week verwachten we de goedheilige man uit Spanje, de fijne bende van het Bocholter carnaval, en… de nummer twee in de stand, KSV Temse.

Afspraak in het Damburgstadion, voor weer een topwedstrijd!