Zure nederlaag

Als de tegenstander beter is, moet je het kunnen toegeven. Welnu, Belisia Bilzen was vandaag beter dan Bocholt VV, dus dat is bij deze toegegeven. Onze jongens van hun kant hebben er vanmiddag bij deze sterke tegenstander een nagelbijter van gemaakt, en dat mogen we gerust ook een verdienste noemen.

In felle weersomstandigheden was het de thuisploeg die de wind in de zeilen had. Belisia was in de winning mood en trok ook tegen Bocholt VV meteen ten aanval. Op het kwartier viel een eerste doelpunt (1-0) en KBVV was op achtervolgen aangewezen. Het siert onze jongens dat ze de rug al snel wisten te rechten. Mooi voetbal was gezien het weer niet eenvoudig, maar Rune Doms nam zijn team eigenhandig op sleeptouw en zorgde met twee doelpunten voor de ommekeer: een streep in de rechterbovenhoek (1-1) en een welgemikte kopbal (1-2), aan de rust stonden we warempel op voorsprong.

In de tweede helft leek het allemaal goed te komen. KBVV had de zaken onder controle en – zo hoopten we – kon beginnen speculeren op de counter. Helaas, de theorie werd nooit helemaal de praktijk, en Belisia verhoogde gaandeweg opnieuw de druk. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker (2-2), en daar konden we best mee leven, tot vlak voor tijd dan ook de 3-2 nog werd aangetekend. Pijnlijk, zuur, en we konden nog wel wat andere adjectieven bedenken, maar de cijfers spreken voor zich: nul punten is de magere buit die we vanmiddag meenamen uit Bilzen.

We hebben vandaag verloren van een sterke tegenstander, maar dat is daarom niet licht verteerbaar. Het seizoen lijkt maar niet op gang te komen, laten we volgende week in eigen huis dan maar weer op zoek gaan naar een zoveelste nieuwe start…