Zure nederlaag in de slotminuten

De wedstrijd in Mopertingen begon zoals ze hoorde te beginnen, met een minuut stilte voor het overlijden van Veerle, moeder van Ben Didden, die enkele seizoenen geleden voor Spouwen-Mopertingen uitkwam. Het siert de thuisclub dat ze dit niet zijn vergeten.

De thuisploeg schoot verbeten uit de startblokken. Al wat wit-zwart was werd van bij de aftrap opgejaagd en het lokale spitsenduo Diallo – Boiten zaaide heel wat onrust in de Bocholter defensie. Typisch Spouwen-Mopertingen op het kleine kunstgrasveld, typisch coach Jan Schoefs: powerplay van de zuiverste soort, vaak op en soms ook over het randje. Het werkte natuurlijk ook wel: Dean Boiten (ex-KBVV) kopte op de lat, en we noteerden nog wel wat kansen, met onder andere een sterke redding van Stijn Wertelaers. Onze jongens herstelden gaandeweg het evenwicht en staken op hun beurt enkele keren de neus aan het venster, echter zonder veel gevaar.

Na de rust stond er nog maar een ploeg op het terrein, en dat was Bocholt VV. Ondanks het uitvallen van kapitein Carlo Palmans stond onze verdediging als een huis en werd Spouwen-Mopertingen steeds meer teruggedrukt op eigen helft. Helaas, tot echte kansen leidde de bezoekende druk ook nu niet, al had de scheidsrechter tot drie maal toe een penalty kunnen fluiten. Hij verkoos het niet te doen. Wat een al bij al terecht gelijkspel leek te worden, kantelde voor onze jongens aan het eind dan toch nog in een afknapper. Een hoekschop in de 87ste minuut werd onvoldoende weggewerkt, en een net ingevallen thuisspeler wist te profiteren van twijfel in de Bocholter defensie, zodat het tot ieders verbijstering toch nog 1-0 werd. Onze jongens probeerden met de moed der wanhoop het tij alsnog te keren, dwongen zelfs nog kansen af, maar het mocht vanavond niet zijn: de nederlaag was een feit. Dat de lokale coach er in zijn geheel eigen stijl een show bij meende op te moeten voeren, dienden we erbij te nemen. Het is niet iedereen gegeven in stijl te winnen.

We verliezen dus onze tweede wedstrijd, maar noemen het geen man overboord. Volgende week spelen we thuis tegen Diegem!