Zuur en onverdiend

In wat niet anders kan worden omschreven dan als een frustrerende namiddag zijn onze jongens er niet in geslaagd om FC Cappellen te verslaan. Dat was nochtans broodnodig om nog mee te spelen voor een plek in de eindronde.

Aan een gebrek aan goede wil heeft het vandaag alleszins niet gelegen. Onze jongens trokken vanaf het begin dapper in de aanval, knutselden bij momenten prima aanvallen in elkaar en creëerden kansen. Tegenstander Cappellen was natuurlijk niet de eerste de beste en liet zich niet onbetuigd, maar aan de rust hadden onze jongens altijd op voorsprong moeten staan, zeker nadat Jordy Mathei een eigenlijk niet te missen kans vlak voor de rust op de paal had gemikt.

We schreven dus 0-0 aan de rust, maar waren op dat moment al twee spelers kwijt. Routiniers Brulmans en Azevedo moesten noodgedwongen de strijd staken, en dat maakte er de zaken natuurlijk niet eenvoudiger op. In de tweede helft maakten onze jonge invallers er het beste van, en de ervaren bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om de Bocholtse storm te overleven. Gaandeweg voelden we het tij natuurlijk keren, zeker toen ook Jobbe Dirkx en Daniele Zotti nog uitvielen en reservedoelman Robbe Pinxten het slotkwartier mocht invullen als… spits. De bezoekers roken bloed en trokken steeds nadrukkelijker in de richting van Stijn Wertelaers. Die toonde zich echter op de afspraak, en pakte uit met maar liefst drie prima reddingen. Onze jongens vonden in de slotfase nog amper een antwoord op de bezoekende druk, en in de blessuretijd gebeurde dan toch het onvermijdelijke: 0-1, die van Cappellen vierden alsof ze net de titel hadden binnengehaald.

Dat noemen ze dan een zure namiddag. Onze jongens speelden een prima wedstrijd, maar hadden de omstandigheden tegen, en zo werd de wedstrijd van vandaag misschien wel illustratief voor het stilaan aflopende seizoen.